Hoe werkt de keuzehulp?

Deze app leidt u naar de meest aantrekkelijke energiemaatregelen en bijbehorende financiering. De app is een soort energie-zelf-scan. Voordelen van het nemen van deze maatregelen zijn een lagere energierekening, vermindering van CO2 uitstoot, een beter imago en het tegengaan van de opwarming van de aarde. Energiemaatregelen gaan zowel over besparing van elektriciteit en gas (ledverlichting, isolatie, warmteterugwinning), als opwekken van duurzame energie *(met zonne- en windenergie) en gebruik van duurzame warmte uit warmtepompen en warmte netten.

Hoe lang duurt het invullen van de keuzehulp?

U vult in circa 10 minuten 23 vragen over uw bedrijf in. Vervolgens wordt automatisch een rijtje aantrekkelijk maatregelen voor uur gepresenteerd. Per maatregel kunt u doorklikken naar een factsheet met daarin informatie hoe u ermee aan de gang gaat.

Wat heb je nodig om de keuzehulp te doen?

Wilt u goed voorbereid zijn op het invullen van de scan verzamel dan de volgende gegevens:

Het jaarlijks gasverbruik op uw energierekening of uw persoonlijke website van het energiebedrijf.
Het jaarlijks elektriciteitsverbruik op uw energierekening of uw persoonlijke website van het energiebedrijf.

Het type elektrische aansluiting wat u heeft:
Kleinverbruik:
3x80A (ampère) of minder (staat ook op de rekening)
Grootverbruik:
Meer dan 3x80A (ampère).

Voor wie is het geschikt?

Voor MKB bedrijven met een verbruik minder dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 aardgas die energiemaatregelen willen nemen en benieuwd zijn naar de meest aantrekkelijke maatregelen.

Waar gaan de vragen over?

Kenmerken van uw bedrijf, in welke energiemaatregelen bent u geïnteresseerd, welke maatregelen heeft u al genomen, voor welke maatregelen is uw bedrijf geschikt etc.

Waarvoor gebruik je de keuzehulp?

Op basis van het invullen van een paar vragen kan je snel de meest aantrekkelijke energiemaatregelen en financieringsvorm voor uw bedrijf krijgen.

Over welke energiemaatregelen gaat het?

Het gaat zowel over besparing van elektriciteit en gas (ledverlichting, isolatie, warmteterugwinning), als opwekken van duurzame energie *(met zonne- en windenergie), duurzaam vervoer en gebruik van duurzame warmte uit warmtepompen en warmte netten.

Welke informatie krijgt u over financieringsvormen?

Wat zijn kosten en baten van de maatregel, financiert u zelf of ene ander, wilt u koop, huur of lease, welke subsidiemogelijkheden zijn er, wat is de terugverdientijd.

Wat zijn de voordelen van het nemen van energiemaatregelen?

Een lagere energierekening, vermindering van CO2 uitstoot, een beter imago en het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Ik heb geen advies bericht ontvangen in mijn mailbox?

Het kan zijn dat het adviesbericht per ongeluk voor spam wordt aangezien. Kijk daarom ook even in de spambox. Is het bericht daar ook niet aangekomen, neem dan contact op met het alg. e-mail adres

mkb_info@pzh.nl

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Er worden geen gegevens van u opgeslagen. De mail wordt eenmalig verstuurd.

Wat zijn de voordelen van het nemen van energiemaatregelen?

Een lagere energierekening, vermindering van CO2 uitstoot, een beter imago en het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Bedrijf met meer dan 50.000kWH stroom of 25.000m3 aardgas?

De Wet milieubeheer kent sinds 1993 een energiebesparingsplicht. Deze energiebesparingsplicht is een plicht voor organisaties om alle energiebesparingsmaatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar of minder terugverdienen. De plicht geldt voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Deze bedrijven zijn sinds 1 juli 2019 volgens de Informatieplicht Energiebesparing verplicht te rapporteren welke maatregelen ze hebben uitgevoerd. Bekijk de volgende handige links voor meer informatie:

Welke maatregelen heb je uitgevored?
Welke verplichte maatregelen moet je volgen?

Disclaimer

Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer. De beheerders van de website werken de inhoud van de website regelmatig bij en actualiseren de website regelmatig. Ondanks deze inspanningen, is het mogelijk dat een deel van de inhoud van deze website onvolledig of verouderd is. De beheerders geven daarom op geen enkele wijze garantie over de juistheid of volledigheid van de informatie die op deze website wordt geraadpleegd en zijn niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe partijen waarnaar verwezen wordt.